Over EQIN

Met ruim 300 medewerkers en meer dan 15 vestigingen in Nederland, België en Duitsland is EQIN een toonaangevende speler op het gebied van verhuur en verkoop van professioneel industrieel materieel. We bieden flexibel inzetbare totaaloplossingen voor dagelijks onderhoud, projecten en turnarounds. Daarnaast zijn we als importeur van Fronius Welding Equipment in België en Nederland de vaste aanspreekpartner voor dit merk high-end lasapparatuur. Of het nu gaat om algemeen laswerk, of laswerk van röntgenkwaliteit, wij leveren de apparatuur, maar ook de toevoegmaterialen, plasmasnij- en lasdampafzuigapparatuur, spareparts, veiligheids- en verbruiksartikelen. Onze uitgebalanceerde productmix én enthousiaste specialisten zorgen voor enthousiaste klanten!

Wat doen we?

Wij helpen onze klanten met al hun (tijdelijke) equipment uitdagingen. EQIN biedt verhuurserviceconcepten en totaaloplossingen voor dagelijks onderhoud, projecten en turnarounds. We leveren tijdelijke voorzieningen voor stroom, licht, lucht en lassen, maar ook on-site verhuurdepots voor gereedschappen (en verbruiksmaterialen) en oplossingen voor beter materieelbeheer of long term use. Naast een verhuurpool van de allerbeste apparatuur voor de industriële sector zijn we als importeur van Fronius dé kennispartner op lasgebied. Voor al onze verhuurapparatuur én voor dat wat wij verkopen, geldt dat we de bijbehorende service verlenen zodat alles optimaal blijft functioneren. Dit houdt in dat onze specialisten kalibratie, keuringen en periodiek onderhoud – en snelle reparaties bij defecten – verrichten van al het equipment zodat het altijd in topconditie is. Want onze kanten verdienen topkwaliteit apparatuur die werkt!

Voor wie?

EQIN is actief in de wereld van techniek en industrie. Wij richten ons met name op de sectoren (petro)chemie, olie & gas, energie & afval, scheepsbouw en staalconstructie en -verwerking. Daar komen onze producten, diensten en meerwaarde optimaal tot hun recht, omdat leverbetrouwbaarheid, uptimegarantie en veiligheid daar absolute topprioriteit hebben.

Klanten met wensen op het gebeid van lassen, schakelen met onze lasexperts en samen zoeken we naar de best-fit welding solution. Klanten die behoefte hebben aan flexibiliteit, efficiency, optimalisatie en reductie van integrale kosten, korte lijnen en heldere service? Die huren bij EQIN. Naast reguliere verhuur biedt EQIN totaaloplossingen en serviceconcepten op maat. Wij maken dat onze relaties veiliger, sneller, makkelijker en/of energiezuiniger kunnen werken.

EQIN in cijfers

In 3 landen actief

230 Full-time Medewerkers

50 Jaar Ervaring

EQIN Timeline

Start van Stork

EQIN komt voort uit Stork dat in 1865 in het Nederlandse Borne startte als de machinefabriek Gebr. Stork & Co. De historie van Stork gaat heel ver terug – tot 1865 – en kent vele hoogtepunten.

1865

1999

Specialisatie

Stork neemt het gespecialiseerde lasbedrijf Interlas over. Het is een belangrijke stap ter versterking van de specialistische technische dienstverlening. Het sluit goed aan op de WTT Lasopleidingen en de activiteiten van 2rent.

Miljardenomzet

Stork Technical Services, het onderdeel dat actief is met het onderhoud van industriële installaties in de olie- en gasindustrie, wordt verkocht aan het Amerikaanse ingenieurs- en bouwbedrijf Fluor. Dat voegt de eigen divisie Operations & Maintenance toe en het uitgebreide Stork telt dan 19.000 werknemers en behaalt een jaaromzet van meer dan 2 miljard euro. Het hoofdkantoor van de nieuwe onderneming blijft in Nederland.

2015

2020

Rebranding

Een synergetische fusie tussen 2rent, Interlas en WTT lasopleidingen heeft geresulteerd in de oprichting van EQIN. De drie specialistische bedrijven hadden stuk voor stuk – onder de vlag van Stork én daarvoor – hun sporen ruimschoots verdiend. De decennialange ervaring in de technisch-industriële sector is nu gebundeld in één slagvaardige organisatie. EQIN was onderdeel van Stork en is sinds juni 2020 verzelfstandigd na een overname door investeerder Value Enhanced Partners (VEP).

Markleider

Investeerder VEP participeert in mei 2023 in de Indu-Tools Group, net als EQIN een
toonaangevende onderneming op het gebied van industriële verhuur. Zo hebben we een grotere
grafische spreiding, een elkaar aanvullende verhuurvloot en een nog breder servicebereik. De
samenwerking stelt ons in staat verder te kunnen investeren in verduurzaming, innovaties en
digitalisering.

2023

Bekijk nu onze
vacature

Lekker
makkelijk
toch?